Beleidsnota Bram Degrieck

Toen Bram Degrieck aangesteld werd als schepen van toerisme in november 2011 heeft hij verklaard einde 2011 een beleidsnota klaar te hebben met zijn persoonlijke inzichten en visie. Via Facebook is deze nota openbaar geraakt en integraal als bijlage in DE BLIEDEMAKER, zelfs nog vooraleer hij bekend gemaakt is op de website van de CD&Vplus.

Bram schrijft: “…Deze nota is mijn persoonlijke visie op het toeristisch beleid van onze gemeente. Het staat open ter discussie, graag, want uit discussie kan veel geleerd worden. Tenzij discussies leiden tot oeverloos palaveren zonder beslissingen. Bij de volgende Algemene Vergadering zal tijd worden gemaakt om ook effectief van gedachten te veranderen.
De nota is niet af, dergelijke nota’s zijn nooit af. Beleid moet op korte, middellange en lange termijn worden opgebouwd, maar moet openstaan voor verandering. Gedurende het komende jaar kan in deze nota gesneuveld en bijgevoegd worden, volgens de ervaringen van alle activiteiten die we als DvT organiseren…”
Voor de volledige nota Lees>>> 

“Alle nieuwe borstels vegen goed”. En het is inderdaad een mooie nota (zoals we verwachten van Bram). Interessant dat eindelijk eens nieuwe ideeën ter discussie gepubliceerd worden. Er zitten veel goeie punten in, zoals:

postgebouw Middelkerke

Hurlebise Nieuwpoort

Cordial De Panne

reorganisatie van de archaïstische structuur van de “vzw Toerisme De Panne“. Secretaris Daniel Withouck had in de vorige legislatuur reeds een eerste aanzet gegeven, maar nu wil Bram meer dynamisch overleg waar alle beroepsorganisaties actief in het beleid betrokken worden.
– hij vindt ook dat veel energie en geld besteed wordt aan de evenementen en feestelijkheden voor de eigen bevolking.  Dit mag en is maatschappelijk zeer belangrijk maar de budgetten mogen niet gemengd worden met de eigenlijke toeristische activiteiten. Ook meer betrokkenheid van de respectievelijke diensten: o.a. senioren, jeugd,… in het organiseren van de feesten voor hun doelgroepen.
–  betere lokalisatie nodig voor het toerismebureau meer in het centrum (markt, zeelaan tussen markt en zee). (DE BLIEDEMAKER heeft dit ook reeds meerdere malen aangehaald in vorige edities. Voorgesteld werd het te herbouwen Cordial gebouw deze bestemming te geven. Dit wordt een van de pareltjes van de Dumontwijk want de herbouw moet volgens de oorspronkelijke plannen gebeuren. Het is wellicht wenselijk dat de bureau en de balie zich naast elkaar bevinden. Er zal op de verdiepingen nog voldoende ruimte zijn om een permanente tentoonstellingsruimte op te richten (vb Dumontwijk en visserij erfgoed). Een mooi voorbeeld van dergelijke realisatie is de inname van het oude Postgebouw in Middelkerke voor de toeristische dienst op het gelijkvloers en het museum “Kusthistorisch” op de verdiepingen. Ook Nieuwpoort gaat dezelfde richting uit met de ombouw van de villa Hurlebise voor de toeristische dienst.
Alleen langs de Westelijke zijde van de Zeelaan zijn gebouwen met verdiepingen beschikbaar. De andere zijde is niet beschermd en daar zal op korte termijn alles ingenomen worden door appartementennieuwbouw vb een gelijkvloers zoals “Agence Mulier” is te klein voor balie + burelen. Delocalisatie is zeker gewenst aangezien men de administratief gelijkvloers in het gemeentehuis wilt herschikken en moderniseren.
– geen financiële overschotten oppotten voor volgende jaren maar met normale budgettering + controle werken.
onze sterkte is “Actieve Natuur”. Dit moet meer uitgespeeld worden. Misschien ook “kindvriendelijke gemeente” uitspelen aanleunend bij Plopsaland ?
Herziening van de promotiecampagnes.
– Brainstorming voor nieuwe buitenseizoen activiteiten
– Dringende herstructurering website. 

Kortom veel goeie voornemens om het toeristisch beleid een nieuwe swung te geven
Veel succes Bram!

Over DE BLIEDEMAKER

"Teruggespoelde" echte Pannenoar sinds 1993. Vroeger burgerlijk ingenieur bij ELECTRABEL, nu zelfstandig natuurgids. Het e-mail krantje DE BLIEDEMAKER is gestart in september 2005
Dit bericht werd geplaatst in Gemeente Politiek, Nieuws. Bookmark de permalink .

4 reacties op Beleidsnota Bram Degrieck

 1. Jacques Lecleire zegt:

  Bram, heb niet de eer u te kennen maar volgens de beleidsnota merk ik iemand die eindelijk De Panne wat duidelijker op de “kaart” zal plaatsen. Inderdaad is de website maar iets pover. Ik zie er al naar uit hoe de nieuwe er zal uitzien. Hopelijk veel gebruiksvriendelijker dan de huidige.
  Blijf het volgen. Lecleire Jacques

 2. Vandekerckhove Ronny zegt:

  Als voorzitter van de sportraad streef ik reeds 4 jaar dat wanneer men de openingspagina van de website van de Panne opent onderaan geen directe link kan aanklikken naar onderdeel sport ( senioren & jeugd wel).
  Sport die toch belangrijk is voor de toerist en die door het verhuur van de sportpleinen toch inkomsten biedt aan de gemeente. Als er een evenment is zoals de Beach endurance moet men maar kijken aan de rechtekant tot hetevenement te voorschijn komt. Inderdaad voorbij gestreefd en niet overzichtelijk.

 3. linda dubois zegt:

  Beste Mijnheer Degrieck,

  Als toeriste kom ik regelmatig naar De Panne, maar ikzelf heb daar geen
  toeristische dienst meer nodig.

  Alhoewel ik de Dumontwijk een prachtige wijk vind, vind ik het voor een
  toeristische dienst te veraf gelegen van het centrum.
  Mensen die een stad niet kennen, gaan naar het centrum van die stad.
  Dus…in het geval van De Panne, inderdaad de Zeelaan, de
  Nieuwpoortlaan, de Sloepenlaan….

  In elk geval veel succes….

  Linda

 4. eddy pyliser zegt:

  Het kalf is al verdronken!! De beste locaties zijn in andere handen. Gemeentebestuur loopt steeds achterna.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.