MELI n.v. “Best presterende KMO van Vlaanderen”

IMG_0474

Een fiere Marthe Florizoone presenteert het UNIZO certificaat “Best Presterende KMO van Vlaanderen” aan het personeel van de MELI. Spijtig dat haar man Alberic dit niet kan bijwonen. Een mooie waardering voor de bedrijfsleiding en het personeel.

meli3
Er waren drie thematische laureaten. De prijs voor de Meest Klantgerichte KMO werd uitgereikt aan DOVY Keukens, die voor de Meest Energiebewuste KMO aan Decospan  en tenslotte won Meli de prijs van de Best Presterende KMO. Moderna Products werd de KMO Laureaat 2012-2013

meli1
“Dit is een erkenning voor gans het bedrijf, voor de medewerkers en voor de familie Florizoone”, zegt algemeen directeur Philip Cammaertmeli4

Philip Cammaert

De Raad van Bestuur was dan ook zeer verheugd zijn personeel te trakteren op een lekker glas Champagne

IMG_0478
IMG_0480
IMG_0482
In 1996 verhuisde de Meli honing van Brussel naar Veurne en intussen werd het gebouw reeds vier keer uitgebreid. De omzet steeg van 6 miljoen euro tot 33 miljoen. Vroeger werd er 1300 ton verwerkt met 27 mensen, nu wordt er 7300 ton geproduceerd met 46 werknemers en dit dank zij een hogere productiviteit en automatisering. Dit is voornamelijk te danken aan de inzet van het personeel en in het bijzonder van de familie Florizoone die er voor gekozen heeft de winsten te herinvesteren in het bedrijf.

Directeur Philip Cammaert heeft in Veurne een honingfabriek neergepoot die kan concurreren met de beste van de wereld. Daarnaast is, zeker in crisisperiode, innovatie van zeer groot belang. Zo is Meli het eerste bedrijf in België die de knijpfles op de markt bracht.Hierdoor kan men de vloeibare honing gebruiken en doseren op een ergonomische en klantvriendelijke manier. Nieuw is dit jaar ook de speciale Manuka-honing en de honing die in sticks verpakt is, wat praktisch is bij koffie en thee. Lees DE BLIEDEMAKER>>>
Innovatief is ook de portieverpakking van de kleine honingwafeltjes.Voor volgend jaar gaat de nieuwe Meli choco in knijpfles in productie.

De marketing is voornamelijk  gericht op de promotie van het culinair gebruik van honing, alsook naar de sportbeoefenaars met de portieverpakkingen.

De laatste tien jaren noteert de MELI gemiddeld een jaarlijkse groei van 12% per jaar, die zich hoofdzakelijk in het buitenland situeert. Een niet evident gegeven in de huidige crisistijd.

meli

KLIK op Philip Cammaert voor een LINK naar de pagina met de videoclip

PANNESPROKKELS:(wordt permanent bijgewerkt)

– De 2 meteokaarten kan je voortaan  aanklikken in de rechtermarge

 – Bouwvergunning voor de  “kotjes” op deel van camping Zeepark uitgesteld naar volgend schepencollege

– Jos Dieryckx Visschers is deze week met een 2/3 meerderheid verkozen tot UNIZO – CBB  voorzitter van de Regio Veurne, waar de burelen en 25 medewerkers zijn gevestigd, het kloppend hart van UNIZO Westhoek! 

 

jos unizo veurne

foto van vorige maand bij de opening van het nieuwe UNIZO complex Veurne

– Peter Goossens prijst asperges van Marc Deswarte en rundsvlees van Hendrik Dierendonck in nieuw kookboek Lees Het Nieuwsblad>>>

Woensdagavond "IMAC ZINGT" om 17:30

Repetitie voor woensdagavond “IMAC ZINGT” . Was groot succes. Ook vanavond vrijdag grote opkomst voor de UNIZO “After Work Party”. Spijtig dat ik geen goede flash heb. Sexy optredens!

– Dinsdag was er de laatste gemeenteraad van het jaar. Traditioneel is dat de “begrotingsvergadering”. Vroeger steeds met een diepgaande speech van de schepen van financiën Serge Van Damme. Ieder jaar had DE BLIEDEMAKER het voorrecht de integrale tekst te mogen publiceren (kan je nog altijd terugvinden via “Archief”). Helaas dit jaar heeft de schepen moeilijk zijn begroting kunnen opmaken en de nieuwe schepen Christophe Delrive wordt pas verkozen  op de installatiegemeenterraad van 2 januari 2013. De ontvanger van de gemeente heeft bijgevolg een minimale begrotingsstructuur ter stemming gebracht die verder zal ingevuld worden na Nieuwjaar (1 onthouding).  Ook alle retributies (6) en belastingen (22) werden in een recordtempo goedgekeurd. Het was dus een stille gementeraad met gelukkig toch 1 varia op het uiteinde nl het uitwuiven van de 7 uittredende gemeenteraadsleden nl:

Norbert Desiere (Open VLD, gemeenteraadslid sinds 1992); Marleen Rabaey (Open VLD; sinds 2012); Eric Engelbrecht (CD&V); Frans Duyck (CD&V); Reinilde Van Cleemput (Vlaams Belang). De burgemeester Robert Butsraen was niet aanwezig op deze laatste gemeenteraad . Bijgevolg werden schepen Jaak Debeerst en Ann Van Acker niet uitgewuifd. Idem de voorzitter van het OCMW: Michele Vandermeeren.

– Donderdagavond (20dec) was ook de laatste gemeenteraad te Koksijde gevolgd door een uitgebreide afscheidsplechtigheid voor de uittredende gemeenteraadsleden. Daar heeft schepen Loones goede reclame gemaakt voor het hierboven boek van Hans Berquin. Iedere gevierde heeft immers zo’n boek als afscheidsgeschenk gekregen. (kijk TV on-line>>>). Men was ook fier op de 3 Koksijdse schrijvers Jan Van Acker; Alexander Lehouck en Jacques Bauwens.
Voordien werden er veel belastingsverhogingen goedgekeurd. Zeer drastisch is een verdubbeling op de reeds hoge taks op “niet bebouwde percelen”. (in Koksijde schat men het aantal op 1.000!). Ook de belasting op “leegstaand en verkrotting” werd met 50 % verhoogd en vervijfvoudigt na enkele jaren. Ook de taks op de “tweede verblijven” wordt serieus opgetrokken met de bedoeling verhuringen te stimuleren van appartementen aan Koksijdenaars. Als compensatie krijgen de tweede verblijvers zoveel mogelijk dezelfde voordelen als de eigen inwoners. (dezelfde korting golf, reductie zwembad, gratis toegang musea enz..). Hiertoe krijgen de tweede verblijvers een speciaal pasje. Voor de parkeerautomaten neemt men het systeem van De Panne over in de Zeelaan (1/2 uur gratis mits inbreng van de nummerplaat).
Ook werd de restauratie van de beschermde villa Vanheuville goedgekeurd evenals het herwaarderen van de “Quartier Sénégalais”. Men heeft daar ook zoals in de Dumontwijk een Herwaarderingsplan maar men kan daar blijkbaar nog subsidie van het kabinet Bourgeois loskrijgen. Waar zijn wij met de villa Le Chalutier?

– Nieuw café te verwachten in de Kasteelstraat waar vroeger de Pallieter. Eigenaar Marc van “De Verloren Gernoare” zal er een gezellige bistro van maken die hij zelf zal uitbaten. De oudere Pannenoaren kijken er al naar uit. Goed gelegen dicht bij de markt.
De uitbaters van restaurant de Venue zullen volgend jaar de “drie vijvers” uitbaten.
Café “De Zeesterre” aan het Bortierplein is terug open. Nu “The Place to Be”.

IMG_0471

Aanleg wandelpaden en trappen in het Thiriarpark

Aanleg wandelpaden en trappen in het Thiriarpark

– Voor de Kerstevenementen langs de Kust Lees>>>
 Voor het programma van De Panne Lees blog van Bram Degrieck>>>

– mooie restauratie van de kerk van Koksijde dorp Lees>>>

Zeer mooi verlicht is dit jaar de “Vierendeelbrug” van Adinkeke (zie hieronder openklikbare foto van Martine Decoussemaeker). Zeer goed zichtbaar vanaf de autostrade. Dit jaar zou De Panne de prijs moeten krijgen van de mooiste kerstverlichting van alle kustgemeenten. Ook de bomen zijn zeer origineel. Een dure aanbrenginging, maar men hoopt dat die 3 jaar kan blijven hangen zonder noemenswaardig onderhoud. Ingevolge deze kosten werd dit jaar bespaard op de straatversiering (uitgezonderd de commerciële straten). Voor meer uitleg over deze uniek stukje patrimonium Lees>>>
5DM35461

Click to play this Smilebox slideshow

Over DE BLIEDEMAKER

"Teruggespoelde" echte Pannenoar sinds 1993. Vroeger burgerlijk ingenieur bij ELECTRABEL, nu zelfstandig natuurgids. Het e-mail krantje DE BLIEDEMAKER is gestart in september 2005
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

6 reacties op MELI n.v. “Best presterende KMO van Vlaanderen”

 1. Robert Florizoone zegt:

  José :
  Namens de familie : hartelijk dank voor de mooie reportage ! We zijn fier te mogen deel uitmaken van een winning team. Het is vooral voor het management en de medewerkers op de vloer een opsteker dat in deze barre tijden nog erkenning volgt …
  Een moment om uit te blazen van de gedane inspanningen, en straks herbeginnen en het opnieuw proberen waar te maken. Typisch de aanpak van de West-Vlamingen … Hoewel onze vrienden van over de schreve niet moeten onderdoen voor onze werkkracht en team spirit…

 2. Alain Brysse zegt:

  gaat dit over meli park of meli nv van de honing?

 3. Eloy Edwin zegt:

  Proficiat aan de familie Florizoone en het management.
  Eloy edwin & Vanloo christine

 4. Alain Brysse zegt:

  sorry , had effe te laat gezien dat robert een reactie geplaatst. veel respect voor robert die zowat de stille drijvende motor achter veel projecten en organisaties is. prettige feestdagen robert voor jou, mieke en je familie. je moet me maar eens bij gelegenheid mailen zodat ik je eens wat materiaal kan terug mailen. leuk jou en je vrouw mieke te kennen.
  alain
  info@polydesignbvba.be
  groetjes

 5. mylle guido zegt:

  een dikke proficiat aan allen guido en christiane

 6. Dirk D'Hooghe zegt:

  Liever laat dan nooit ! Mijn dikke gelukwensen aan de familie Florizoone voor hun wilskracht en doorzettingsvermogen. Dat eerste potje honig van Dhr Briek Florizoone is inderdaad een gigantische ton geworden. Schitterend is dat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.