MELI groeit

P1020931AOnlangs is MELI honing in de pers gekomen met 2 nieuwe producten: MAYA honing en de GONDOLA prijs voor zijn kleine porties honingwafeltjes voor  de koffie.

familie Maya

Guy, Roland, Marthe, Nicole en Robert Florizoone

Het gaat goed met MELI Veurne. Dank zij hun degelijk beleid en marketing vind je hun producten internationaal op 20 markten. (vooral West-Europa en Scandinavië maar men kijkt ook uit naar de groeimarkten China, Thailand en India). Zodoende stellen zij een 45 personeelsleden te werk in 2 shifts (alhoewel het zeer moeilijk is om Vlamingen te vinden voor nachtwerk). Vroeger (voor 1999) bedroeg de omzet 10 miljoen euro (inclusief het MELI Park). Nu is deze omzet gegroeid tot meer dan 35 miljoen.
Met een groeivoet van 11% in crisistijd blijft de familie Florizoone dus een stevige werkgever in de streek.

P1020931De verbondenheid met het Plopsapark blijft. Zo hebben ze onlangs van Studio 100 de concessie verkregen om Maya honing en Maya choco te vervaardigen. Heb je al eens geprobeerd? Zeer lekker Lees>>>
Iedereen kent de klassieke choco maar nu een verbetering met een meer vloeibare versie uit een knijpfles. De nieuwe versie schijnt 20% minder calorieën , 35% minder vet en 60% minder verzadigde vetzuren te bevatten dan de gemiddelde andere choco. Dus ideaal voor het ontbijt van uw kindjes of kleinkinderen temeer dat deze choco veel vitamine C bevat. Wordt ook vaak gebruikt op pannenkoeken of ijsjes.

Ook moet vermeld worden dat de MELI onlangs in de “GOLDEN GONDOLA” prijzen gevallen is voor de creatie van de nieuwe kleine honingwafeltjes voor bij de koffie als ook voor de honingsticks . Er zijn naar ’t schijnt ook sportmensen die dat meenemen voor onderweg of tijdens competitie.002
Reeds geproefd ? Alle Pannenaors zouden dat zeker moeten kennen. Misschien een idee om dat aan te bieden bij de koffie op het seniorenfeest op 26 november in Plopsaland. (heb je reeds kaarten besteld? want door het optreden van Willy Sommers en John Terra gaan ze vlug de deur uit (gratis)).
Ook vlug kaarten bestellen in de bib voor de Week van de Smaak (15 €) op 14 november in het Park Hotel.
De theaterzaal van Plopsaland begint zijn vruchten af te werpen voor de inwoners van De Panne. Naast het gemeentelijk groot seniorenfeest zal ook de seniorenvereniging NEOS er zijn eindejaarsfeest geven op 5 december (i.p.v. jarenlang in Salons Saint Germain te Diksmuide).
Ook de finale van Miss België wordt afgesnoept van het Casino van Knokke. (januari 2014)

Lees meer over MELI Veurne>>>>
300-meli

PANNESPROKKELS:(wordt permanent bijgewerkt en sommige items komen ook op https://www.facebook.com/DEBLIEDEMAKER)

– Dinsdagavond (15 oct) was er maar een geringe opkomst voor het debat “Grenscriminaliteit” ingericht door de UNIZO. Blijkbaar ligt men in De Panne niet wakker over dit item en kijkt men liever naar het voetbal. Er waren nog geen 35 aanwezigen in de feestzaal. En inderdaad volgens korpschef  Nicholas Paelinck is deze “grenscriminaliteit” hier momenteel goed onder controle (In de laatste 3 jaren maar 1 carjacking en 1 homejacking). Dit is niet te vergelijken met de cijfers aangehaald door volksvertegenwoordiger Bercy Slegers over de streek van Kortrijk Menen.  Dit is o.a. het gevolg van het electronische nummer-herkenningsschild en de zeer nauwe samenwerking met de politie van Duinkerke. De 3 Westkustgemeenten hebben prioriteit gegeven aan technische middelen eerder dan aan manschappen. Zij waren hierin baanbrekers en worden, ingevolge de goede resultaten, nu ook nagevolgd in de zones Kortrijk-Menen.  Ook schijnt het gerecht van Veurne extra streng te zijn in het bestraffen. “alle bestrafbare  feiten worden bestraft” en de samenwerking met het Franse gerecht is zeer goed.

De politionele en gerechtelijke samenwerking met Frankrijk is dus goed en onze politiemensen rijden tot in Duinkerke. Maar volgens korpschef  Nico zijn de 2 grootste problemen: het beheersen van de Franse taal en de kennis van de Franse wetgeving (vb het is verboden een autokoffer open te maken)
Op een vraag aan de burgemeester Ann Vanheste  over de GASambtenaren werd het woord direct overgenomen door korpschef Nico die uitéénzette dat dit voor onze zone niet relevant is omdat het Veurnse gerecht erin slaagt om ALLE strafbare feiten te bestraffen dit in tegenstelling met de grote steden waar wegens de werkoverlast veel zaken niet vervolgd worden.
Zeer interessant was de uitleg van ex-politieman Michel Bossant over het Buurt Informatie Netwerk De Panne (BIN-De Panne). Vele tips van dit sociale controle netwerk  hebben reeds tot aanhoudingen geleid. Hij drong aan dat de commercanten zich hierbij zouden aansluiten (nu een 50-tal aangeslotenen in De Panne – kostprijs voor de private coördinerende  firma = slecht 12 euro/jaar (gemeente De Panne past de meerkosten aan). Voor meer uitleg hierover leest u best de 2 volgende LINKS:
– Nieuwe website De Panne>>>>
– Politie Westkust>>>
De burgemeester voorziet in het 5 jarig beleidsplan ook een tussenkomst voor alarmsystemen voor handelszaken in de aard van het huidig reglement voor privé installaties. Korpschef Nico stelt voor winkels vooral camera’s voor die bij alarm ogenblikkelijk kunnen overgenomen worden door de politie.

In de discussie ging het ook over vandalisme. vb graffiti in het nieuwe Duinpark Kykhill. Ja actie, De foto’s van de tag komen in een slimme nationale databank die de verbanden opzoekt. Zo zijn graffiti spuiter op de treinen in Adinkerke geklist.
Lees ook>>>>

– Als het een regendag is, waarom niet eens gaan eten in “Le Bruegel” te Bergues.? Een mooi autotochtje langs de Colme en dan een “Os à Moëlle au gros sel” of  een “Koeientong op zijn Oud Vlaemschs” in een Middeleeuwse sfeer met Vlaamse doedelzakmuziek Zat dinsdag quasi vol. Kijk en luister>>>IMG_3063IMG_3070– 

– 1 pagina over “Waarom geen doorsteek naar Baaldje” in het Wekelijks Nieuws van vorige week  (naar aanleiding van Lees>>>)
Deze week artikel van ex-burgemeester Johan Degrieck als nachtwaker in Plopsaland.
Kopie uit KW:

Bekijk (jpg)>>>
Lees (pdF)>>>
Op hetzelfde blad in het reactieartikel van schepen Bram Degrieck staat te lezen dat het Agentschap Natuur en Bos en de familie Houtsaeger een overeenkomst gesloten hebben om “het pad door hun eigendom te laten lopen” (een noodzakelijke voorwaarde vanwege ANB). Hiervan heeft DE BLIEDEMAKER evenwel nog geen bevestiging.

IMG_3073

Zeelaan mooi ingezeept ingevolge een hydraulische olielek van eigen kuismachine

Over DE BLIEDEMAKER

"Teruggespoelde" echte Pannenoar sinds 1993. Vroeger burgerlijk ingenieur bij ELECTRABEL, nu zelfstandig natuurgids. Het e-mail krantje DE BLIEDEMAKER is gestart in september 2005
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Een reactie op MELI groeit

  1. Guido Sepelie zegt:

    We hebben die honingsticks gekregen aan de bevoorradingsposten, zowel tijdens de Polder- en duin MTBtocht vanuit Oostduinkerke, als tijdens de North Sea Challenge (30 of 70 km fietsen, wandelen; MTB’en of lopen vanuit De Panne). Lekker, handig, én snelle suikers tijdens het sporten. Hopelijk staan ze ook op de bevoorradingslijst van onze eigen Beach Endurance!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.