DE BLIEDEMAKER feest

1822056099DE BLIEDEMAKER bestaat 9 jaar.

Eerste nummer 20 sept 2005

Niet te geloven hoe snel de tijd voorbij vliegt sinds de start van DE BLIEDEMAKER in 2005 op  WEBSITE pagina’s…en ook niet te geloven hoe de internet-mogelijkheden evolueren.

Nochtans zijn de honderden “oude nummers” (=van vòòr 2011) zijn nog steeds alle te raadplegen via het archief Lees>>>. De meeste teksten met een blijvende waarde kan je terugvinden op de WIKI (via link bovenaan) of Lees>>>>
Vanaf april 2011 werd overgeschakeld op een modernere BLOG lay-out via WordPress software (zie Archief “Maand selecteren”;sindsdien reeds 457 artikels). Maar bovenstaande “oude nummers” blijven ook nog te raadplegen via de rubriek in de rechtermarge: “oude DE BLIEDEMAKER”.

Sinds april 2011 , sinds deze nieuwe BLOG lay-out: 828.371 bezoeken en 2.065 reacties! (van de 5 jaren voordien  geen statistieken)
Het totaal aantal bezoeken over de 9 jaren zal zeker meer dan 1.500.000 bedragen. (ook veel “Tweede Verblijvers”!)Naamloos
De drukst bezochte maand was oktober 2012. Dat is voor een groot deel te verklaren door de gemeenteverkiezingen (de resultaten stonden hier het vroegst on-line).  De drukst bezochte dag was maandag 2 september 2013 met 4.794 bezoeken/dag!
Er zijn 450 “volgers” d.w.z. lezers die zich geabonneerd hebben om telkens een email te ontvangen wanneer een nieuwe DE BLIEDEMAKER gepubliceerd werd. (via rechter marge hiernaast)
Vanaf augustus 2011 werd gestart met een “openbare” facebookpagina “DE BLIEDEMAKER“. (ook te lezen door mensen zonder een facebook account. Surf naar https://www.facebook.com/debliedemaker)

En dat allemaal belangeloos

 Na 9 jaar blijft de moed  erin om verder te doen vooral wegens dit grote aantal trouwe bezoekers. vb de laatste dagen ingezoomd (rond de 700 à 900 bezoekers/dag)
Ook de vele positieve reacties tijdens de receptie van de “Tweede Verblijvers”, verleden zaterdag, versterkt deze moed.

Destijds was dit het eerste internetkrantje van De Panne (nog vòòr DepanneBlogt) maar nu worden we overspoeld door meerdere blogs over ONZE streek zoals   Westhoek.beDepanneBlogtCoxydsche Gazette,  Westkustmagazine.be…. (alle links zijn opgenomen in de marge rechts onder de rubriek “Bevriende Blogs”).
Onder “Pannesprokkels” kon je tot heden de meest recente “roddels” over het gebeuren in De Panne vinden. Velen keken er ook iedere dag naar het METEOGRAM dat permanent aangepast werd. ..het beste 48 uur weerbericht voor De Panne!!
Intussen is facebook het grote communicatienetwerk geworden die al deze blogs voorbijsteekt. vb de facebookpagina “DE PANNE” van SOn Dune die ook veel van haar bezoekers doorlinkt naar DEBLIEDEMAKER (waarvoor dank!).
Vandaar dat DE BLIEDEMAKER verder ook meer gebruik zal maken van het machtige communicatienetwerk  facebook. ( meer dan 3/4 van de Belgische internetgebruikers volgen facebook).
Zo zal de rubriek PANNESPROKKELS voortaan overgenomen worden door facebook

– DE BLIEDEMAKER is op Facebook te vinden onder het adres: www.facebook.com/DEBLIEDEMAKER     (om ’t even grote of kleine letters).
Ook lezers die niet geregistreerd zijn op Facebook kunnen deze pagina volgen , zoals een gewone internetpagina, en dit adres in hun “bladwijzers” bewaren.
Maar beter is om facebook “fan” te worden van deze pagina. Dan moet je wel een facebook-account aangemaakt hebben en dan volstaat het om éénmaal op de Unknown van deze pagina te drukken. (indien je zeker wilt zijn om ELKE keer verwittigd te worden via facebook van nieuwe toevoegingen,  ook “Volgend” aanvinken).
Wegens het enorme succes van facebook zullen “De Pannesprokkels” in de toekomst hier afgeschaft worden en uitsluitend nog op de openbare Facebookpagina komen. (momenteel zijn reeds 219 fans). Zo is er geen dubbel gebruik.

Mijn andere natuur en erfgoedsites staan gelinkt vanuit www.decoussemaeker.be

Artikels van lezers kunnen ook zeer welkom zijn: email: jose@decoussemaeker.be

Er  zijn nog steeds mensen die niet naar de Visjchersmesse geweest zijn en die de betekenis van het woordje DE BLIEDEMAKER nog niet kennen. Klik daarvoor eens op “Wie” (en lees onderaan)

facebook-evolution-640

PANNESPROKKELS:(wordt permanent bijgewerkt)

VOORTAAN  “Pannesprokkels” ALLEEN NOG OP  facebook  onder de naam: DE BLIEDEMAKER

Voor “Meteogram De Panne” zie link in rechtermarge

 

 

“SEASIDE FESTIVAL DE PANNE MEETS MICK HARVEY”

Hij had in de jaren ‘80 perfect op één van de affiches van Seaside Festival gepast. Het was de tijd dat Mick Harvey samen met zijn schoolvriend Nick Cave lid was van ‘The Birthday Party’ en later van ‘The Bad Seeds’.
Ik weet niet of het ooit een optie is geweest, maar nu, ruim dertig jaar later, op dinsdag, 30 september 2014, staat MICK HARVEY met een solo-optreden in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van De Panne!
….Het degelijk organiseren van dit optreden kon m.i. enkel maar gebeuren dankzij de enthousiaste hulp van de “Seaside Vrienden”. Ook zeer opmerkelijk en aangenaam om vast te stellen, was de enorm bereidwillige medewerking van zowel privé-personen als lokale besturen. Zonder veel zakelijk gedoe werd na een eerste telefoontje of mailtje het nodige materiaal (meestal) gratis ter beschikking gesteld . Met de artiest is overeengekomen om van dit optreden een niet-commercieel gebeuren te maken.
Tickets zullen daarom aangeboden worden tegen de zeer democratische prijs van 6 € (VVK) en 8€ (deur). En aangezien ook de kerk ons kosteloos werd aangeboden, is besloten om de opbrengst over te maken aan een goed doel uit de regio, zijnde de vzw GUST uit De Panne.
Wat Harvey op 30 september zal brengen in de OLV- Kerk van De Panne is bij mijn weten voorlopig nog een gesloten boek . Maar hopelijk een bloemlezing voor muzikale fijnproevers!
Alle praktische info zal zeer binnenkort te vinden zijn op http://www.seaside festival.be..”

Johnny Arnoys

MH flyer com

Over DE BLIEDEMAKER

"Teruggespoelde" echte Pannenoar sinds 1993. Vroeger burgerlijk ingenieur bij ELECTRABEL, nu zelfstandig natuurgids. Het e-mail krantje DE BLIEDEMAKER is gestart in september 2005
Dit bericht werd geplaatst in Evenement. Bookmark de permalink .

15 reacties op DE BLIEDEMAKER feest

 1. alain brysse zegt:

  proficiat met het 9 jarig bestaan

 2. Belinda zegt:

  Dikke proficiat …voor al die weetjes over De Panne! Hopelijk mogen we de komende jaren nog meer genieten van de interessante info, foto ‘s, weerberichten …. Dank U José.

 3. martin zegt:

  proficiat met het 9 jarig bestaan

 4. Antoine zegt:

  Als “Tweede Verblijver” van De Panne lees ik steeds aandachtig jullie ‘krantje’. Proficiat!

 5. VAN DAMME Willy zegt:

  Als Brusselaar die regelmatig in De Panne verblijft, nam ik een abonnement op DE BLEIDEMAEKER en lees ik steeds met aandacht en nieuwsgierigheid de berichten.
  Ik stuur dan ook mijn allerbeste verjaardagswensen toe en hoop dat al die nieuwsjes nog lange jaren mogen duren.

 6. Sven zegt:

  Happy Birthday Jose and keep up the good work.
  Ik ben een trouwe lezer en absolute fan.

 7. Godfried Onraedt zegt:

  Bravo met De Bliedemaker, José. Het enige E-mailkrantje in De Panne dat nog ruim gelezen wordt en reacties krijgt wordt 9 jaar. Proficiat, vele inwoners maar ook vele toeristen en tweede verblijvers volgen jou teksten en de nieuwsjes en weetjes. Doe zo verder…

 8. Bouvie Rudolphe zegt:

  Fijn werkt van de Bliedemaker. Zo blijven “2de verbliivers” OOK thuis op de hoogte !!! DANK

 9. yves moerman zegt:

  Proficiat met het 9 jarig bestaan.

 10. Vancompernolle Pierre zegt:

  proficiat met je 9 jarig bestaan wel bedankt voor je nieuws en weetjes

 11. kenis.derycke@telenet.be zegt:

  PROFICIAT…. volgend jaar een 10 jarig jubi leum !!!!!

 12. Herbert H. Groh zegt:

  Als decennialang vakantieganger uit Duitsland in De Panne lees ik steeds graag en aandachtig jullie krantje.
  Proficiat met het 9 jarig bestaan.

 13. debaard zegt:

  het is en blijft geniaal hoe dat Jose elk artikel verantwoord neerpent.proficiat.

 14. Arlette Roosens zegt:

  Dikke proficiat José, we hebben met jou weetjes al veel bijgeleerd. Doe zo voort en bedankt voor je
  inzet al die jaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.