De Beaulieu

BLIEDE nieuws belangrijk genoeg voor een een afzonderlijke DE BLIEDEMAKER.
Een mooie nieuwe zaak op de Zeedijk met Vlaamse bediening (alhoewel Franse naam): DE BEAULIEU. Ook een vooruitstrevende zaak met een zeer mooi glazen terras en achteraan een beachterras met directe toegang naar de zee.

Grande Patisserie du Phare (later Hotel du Phare)

Residentie Beaulieu (midden). 

Residentie Beaulieu komt terug tot zijn vroegere glorie. In de jaren 50 waren daar wekelijks een zeer druk bijgewoonde quis van RTL. Dan werd de zaak uitgebaat door Jacqueline Mahieu. Daarna door Hilde Cloet die eigenares was. Nu zijn het mensen afkomstig van het Antwerpse>

De handelsruimte is prachtig heringericht en de gevel wordt volgende winter gerestaureerd.
Na langdurige aanpassingswerken is omstreeks 15 juni de opening van de nieuwe zaak voornamelijk in het oog gesprongen door zijn speciale terras. Volledig omringd langs 3 zijden door 100 % glazen windschermen (die in de winter moeten verwijderd worden)


Wat de meesten momenteel niet zien vanaf de Zeedijk is de beach-terras achteraan in het zand met zicht op zee en directe toegang naar het strand. Spijtig dat daar nog 2 vaste cabines staan (kunnen die niet opgeschoven worden?)Hetgeen me het meest verrast heeft is de Nederlandstalige bediening. Alle kelners zijn Vlamingen! De uitbaters en hun zoon zijn van Antwerpen en maken daar een erepunt van. Al het ander personeel in de bar en de keuken is praktisch uitsluitend Frans want het is enorm moeilijk om ander horeca personeel te vinden in onze Westhoek.

De uitbaters

Ook het interieur is zeer waardevol ingericht. Op het einde een zeer mooie zeilwagenfoto van HERWIG VERCAUTEREN Ook restaurant maar met een beperkte kaart (vb nog geen vis).
Zoals destijds gebruikelijk zijn de toiletten in de kelder. Alles nieuw en proper maar nog de authentieke grannitotrap. Dit is een nadeel voor personen in rolstoel of met rollator maar hiervoor is 1 toilet voorzien op het gelijkvloers.


Aarzel niet om deze zaak te bezoeken. De bediening en de uitbaters zijn zeer vriendelijk. Het enige nadeeltje is dat ik de indruk heb de prijzen van de gewone consumpties iets hoger liggen dan andere strandterrassen. Maar ik vind het verantwoord want kwaliteit moet betaald worden.
Zij zijn van plan van ook in de wintermaanden “open te zijn”.

VEEL SUCCES GEWENST DOOR ONS en DANK U VOOR HET VLAAMS

 

 

Advertenties

Over DE BLIEDEMAKER

"Teruggespoelde" echte Pannenoar sinds 1993. Vroeger burgerlijk ingenieur bij ELECTRABEL, nu zelfstandig natuurgids. Het e-mail krantje DE BLIEDEMAKER is gestart in september 2005
Dit bericht werd geplaatst in Varia. Bookmark de permalink .

18 reacties op De Beaulieu

 1. Rudy zegt:

  Lijkt een hele mooie zaak te zijn…

 2. Patrick zegt:

  Wel raar dat het frans stopt aan de grens met koksijde…vanaf daar bediening in nederlands…zal dus wel aan de pannense uitbaters liggen die de hoeveelheid franstalige toeristen liever zien dan hun taal… bel je naar immo kantoor bv. Wat hoor je ? Bonjour…ga je een winkel binnen…Bonjour…

 3. Jano Canse zegt:

  Deze zaak zal zeker een plus zijn voor De Panne. En ….. niet te geloven: eindelijk kunnen aangesproken worden in onze taal! Die uitbaters hebben het begrepen.

  • Ikzelf was aangenaam verrast. Vandaar dat ik het de moeite vond voor een speciale DE BLIEDEMAKER.
   Tegenwoordig zijn de handelaars en de politiekers van De Panne meer en meer bewust dat we veel Vlamingen verloren zijn door dat “Onthaal in het Frans”. Maar ja goed voor jullie te Nieuwpoort.

 4. Godfried Onraedt zegt:

  Ik denk dat de uitbaters er een vaste klant zullen bij hebben…Proficiat en véél succes !!!

  • Doe ze de groeten Godfriend. Ook nog een pluspunt: de uitbater kent goed DE BLIEDEMAKER en volgt deze.

  • …het interieur geeft onmiddellijk een ‘klasse’-gevoel…vriendelijke bediening…géén onnodige babbel (over het weer, mopje, ’t gaat slecht, enz…enz…)…een aanwinst voor De Panne….maar………nogal prijzig! Voorbeeld: een duveltje aan 4,80€ voor een tearoom !!!…toch veel geld vind ik….zelfs in Tenerife in de’ Colibri’ op de dijk kost een duveltje 2,50€ en in de drankwinkel één eurotje…toch opletten denk ik, want het zijn niet allemaal toeristen die hier rondwandelen !!!

   • Ik vind voor iets chic en duur dat er wel een eurootje meer mag betaald worden. In feite zou er misschien best een prijsverschil bestaan tussen terras en “binnen” (cf Frankrijk). De speciale terrassen met speciale inrichting en kostelijke windafschermingen (zoals hier) hebben extra kosten en ook meer personeel nodig voor de bediening. Maar dat zou dan moeten duidelijk vermeld zijn zodanig dat de klant op voorhand kan kiezen.

 5. camerlynck walter zegt:

  Wij spreken altijd bewust nederlands.
  Vroeger huurden hier nog veel Fransen( dus uit Frankrijk)die tijd is duidelijk voorbij.
  Antwerpenaars geven het voorbeeld.

 6. Johny Recour zegt:

  Ik heriiner mij dat ik in 1967 ’s avonds een crème ging eten in de Beaulieu en binstdien naar een oude Amerikaanse zwartwifilm in 16mm keek. Waarom moeten echter die vaste strandcabines, die al jaar en dag deel uitmaken van het strandbeeld van De Panne -(ze stonden er al in juli 1945 zoals blijkt uit een foto van mijn vader op het strand na zijn terugkeer uit een Duits kamp)- ineens weg voor een strandterras annex modegril van beachbar ? Het roept bij mij herinneringen op aan het ommuurde rolschaatsenplein ter hoogte van de Witte Berg in de jaren 50, modegril uit Amerika, werd later een skatepisteplein tot de gril over was en wordt nu zinvol gebruikt als evenenmenten-plein.

 7. Robert Florizoone zegt:

  Dank u om de Beaulieu aan te bevelen. We gaan er snel naar toe …

 8. Johan De Brauwer zegt:

  Dank u om ons dit aan te bevelen. Fijn dat er zich verzorgde en authentieke zaken vestigen in de Panne. Een pluim ook voor dhr. Decoussemaeker als redacteur van DE BLIEDEMAKER.

 9. Tammy zegt:

  Ik ben daar persoonlijk al gaan eten. De zaak is heel modern en zeer verfrissend en de bediening was super. Het eten was echt de moeite waard. Als je op het terras zit heb je echt een heel goed uitzicht van het strand en de dijk. Het is zeker een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar.

 10. Freddy en liesbet zegt:

  Heel mooi ! Vriendelijk personeel .We hadden croque vega gevraagd maar was jammer genoeg veel te weinig geroosterd en er lagen gedroogde tomaatjes tussen , beter met verse tomaten . Misschien een hint !🤔
  Kunnen jullie ook iets doen aan rokers tijdens het eten, dit stoort enorm

 11. Johny Recour zegt:

  Tripadvisor & co achterna ? De gustibus et coloribus non disputandum volgens de Romeinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.