Krabbegatje

Er is een nieuw bier in De Panne: nl. Krabbegatje. Nog niet geproefd? Dan moet je dringend eens naar “Den Gerockten Hoarinck” bij Marc in de Kasteelstraat. Hij heeft het aan ’t vat.

Het is een vrij zuur bier (tussen Rodenbach en Geuze) maar amberkleurig. Het wordt speciaal gebrouwen te Lochristie in de ultamoderne “Proefbrouwerij“. Ook de brouwerij van het succesbier “Pier Kloeffe“.
Ook dit bier heeft een verhaal.  “Krabbegatje” heeft ook bestaan en was een gekende visser in onze van oorsprong vissersgemeente,

“…Krabbegatje was een 46 jarige Pannese visser, telg uit de familie Hiele (in de volksmond gekend als Pitjele) uit de Zeepanne.
Albert Hiele, door iedereen gekend als “krabbegatje” vriend van alleman, was een rasechte visser. De zee was zijn grote liefde, het vissersschip zijn territorium.
Zoals het een echte visser betaamde hield hij van een goede pint.
Hij overleed op een ongelukkige manier in de haven van Lowestoft, waar de N75 voor een aankomende storm was gaan schuilen. 
Bij het aan boord klimmen van het schip, viel hij op een ongelukkige manier waarbij hij in het water terecht kwam en spijts alle reddingspogingen verdronk.
In een nokvolle Sint Pieterskerk van De Panne, werd door vele vrienden afscheid genomen van de onfortuinlijke Pannese visser.
Velen zullen zijn joviaal vissersprofiel, dat nog het onvervalst verleden van “De Panne Vissersdorp” opriep, nog steeds missen…”

Kom het zeker eens proeven bij Marc in het  “Café met enkel West-Vlaamse bieren” Kasteelstraat 7

Foto’s op facebook Kijk>>>

Bij Marc zijn ook regelmatig optredens van kleine groepen. Schrijf u in op zijn facebook.

Over DE BLIEDEMAKER

"Teruggespoelde" echte Pannenoar sinds 1993. Vroeger burgerlijk ingenieur bij ELECTRABEL, nu zelfstandig natuurgids. Het e-mail krantje DE BLIEDEMAKER is gestart in september 2005
Dit bericht werd geplaatst in Erfgoed, Geschiedenis, Toerisme. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.