N-VA stelt hun volledige Lijst en Visietekst voor.


“Ze zyn daor!”
De volledige ploeg van de N-VA aan het Sportcentrum op de Oosthoek. De eerste verkiezingslijst in De Panne die alles blootlegt en open kaart speelt. In tegenstelling tot de reeds 2 gehouden voorstellingen
(Actie!  en Lijst van de Burgemeester) . Hier wordt voor het eerst ook het programma voorgesteld en dan achteraf de 21 kandidaten. Aldus worden de aandachtspunten van de diverse kandidaten gerelateerd aan deze visietekst.
Het is DE BLIEDEMAKER die de première krijgt om hier deze visietekst en de volledige lijst te presenteren.
Er mag verwacht worden dat nu ook de andere lijsten hun programma zullen vrij geven. Het Plan-B (de lijst van Bram Degrieck) heeft op facebook zijn eerste mededeling aangekondigd voor eind augustus. 

lijsttrekker-kandidaat burgemeester Cindy Verbrugge en lijstduwer – campagneverantwoordelijke Noël De Gryse

De verwelkomingstoespraak van voorzitter Frank Imhof van  de N-VA De Panne legde de nadruk op de teamgeest in de ploeg. Hij bedankte de daadwerkelijke steun die de afdeling van De Panne gekregen heeft via schepen Rita Gantois, federaal parlementslid en N-VA schepen voor Cultuur en Erfgoed te Koksijde.

Van L-R: Rita Gantois, Noël Degryse, Frank Imhof, Sander Loones en Cindy Verbrugge

Maar ook , Noël De Gryse werd in de bloemetjes gezet (eerste OCMW-voorzitter van 1988-1994. Daarna gemeenteraadslid tot 2000.

Sander Loones   heeft zijn volle steun aan de nieuwe ploeg en getuigt van de vele steun die deze politieke lijst kan en zal krijgen vanuit “Brussel” (Cindy schrijft netjes alles op en zal straks stellen dat De Panne veel meer steun kan verkrijgen wat in het verleden veelal over het hoofd gezien werd in De Panne)

Sander Loones is Europees Parlementslid voor de N-VA en ondervoorzitter van de partij. Hij is ook lijsttrekker van N-VA Koksijde

Lijsttrekker Cindy Verbrugge met de individuele affiches

Dan was het woord aan Cindy Verbrugge die de krachtlijnen van de verandering uiteenzette:
“...De Verandering Werkt nationaal en het is tijd dat de verandering ook in De Panne een kans krijgt. Bij deze gemeenteraadsverkiezingen stelt de N-VA de kiezers voor het eerst in de geschiedenis een volledige EIGEN lijst voor met sterke, gemotiveerde, gedreven, enthousiaste en ambitieuze kandidaten. De sfeer in de ploeg is zeer goed en de voorbije maanden werd zowel gezamenlijk in groep als in kleinere werkgroepen werk gemaakt van de ankerpunten voor ons programma…”

“…In de toekomst moet gezocht worden naar extra middelen om te investeren in onze gemeente. Hierbij denken we aan middelen van op andere niveaus in de vorm van projectsubsidies. Het klopt dat het schrijven van projecten werk en opvolging vraagt , maar we stellen vast dat deze inzet zich in naburige gemeenten vertaalt in waardevolle realisaties. N-VA wil werk maken van een “cel projecten” binnen de administratie, aangestuurd door een sterke projectcoördinator..”

Bijvoorbeeld : het is onaanvaardbaar dat een nieuw gemeentehuis 7 M€ kost aan de bewoners. (te Koksijde werd hiervoor destijds zeer veel subsidies verkregen o.a. Europese )

Het is muisstil

Ook nestor Noël Degryse legt de krachtlijnen uit van zijn verkiezingscampagne uit

“..Bij de samenstelling van de kandidatenlijst werd een koppeling gemaakt met de inhoudelijke prioriteiten. ..Voor elk van de “ankerpunten” is minstens één ambassadeur is die dit programmapunt opvolgt en dus ook het aanspreekpunt is voor de bevolking…”

Noël Degryse  Frank Imhof

Zonder plagiaat te plegen worden ook enkele hangende dossiers opgenomen (waarvoor er tot op heden nog geen oplossing is en waar men werk van wil maken:
– fileleed in Adinkerke
– aanpakken van de gladde tegels in de Zeelaan
– fietspad De Panne – Veurne.
– inrichting van de Dumontwijk
– optimalisatie van de inrichting en het gebruik van de Zeedijk
– afvalbeleid inclusief aandacht voor hondenpoep en meeuwenproblematiek.  

Voor de 11 Ankerpunten van het NV-A programma verwijzen wordt verwezen naar de tekst van Cindy Verbrugge. Er zijn interessante nieuwigheden.
 Visietekst>>>

Misschien toch 3 nieuwigheden uit distilleren:
– Nederlands promoten o.a, via initiatiecursussen Nederlands
– kindvriendelijk paradijs aan de Vlaamse Kust i.s.m. Plopsaland
– er dient 
beter, meer intenser samengewerkt te worden met andere gemeenten en niveaus (Vlaanderen; provincie, federaal, europees).

Dan werden 1 voor 1 de kandidaten voorgesteld telkens met de koppeling naar hun programmaprioriteit. Meer gedetailleerde informatie over elk van deze kandidaten zal eerstdaags te vinden zijn op de website , social media en andere kanalen!

Ontbreken:
14/ Jean Smets
16/ Antoine Delsart

17/ Stéphanie Sennesael

De groepsfoto voor de gazet

Vanaf vandaag kunnen de burgers (net zoals in de vorige campagne) hun suggesties deponeren in de bus die op verschillende locaties in de gemeente zal te vinden zijn.


Lucas de zoon van Cindy heeft gevraagd ook een fotootje van hem op DE BLIEDEMAKER te plaatsen. Hij heeft zijn mama immers goed geholpen. Ik denk daar zijn zus Marie nog op kamp is.

Over DE BLIEDEMAKER

"Teruggespoelde" echte Pannenoar sinds 1993. Vroeger burgerlijk ingenieur bij ELECTRABEL, nu zelfstandig natuurgids. Het e-mail krantje DE BLIEDEMAKER is gestart in september 2005
Dit bericht werd geplaatst in Gemeente Politiek. Bookmark de permalink .

Een reactie op N-VA stelt hun volledige Lijst en Visietekst voor.

  1. wilfried laforce zegt:

    In de visietekst zie ik weinig verschil met het streefdoel van andere partijen. Alleen hoe dat ze hun doelen concreet gaan realiseren zullen we pas te weten komen na de verkiezingen. Hetzelfde van de andere partijen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.