Hotel Continental is heropend in volle glorie

Zoals reeds een half jaar geleden aangekondigd in DE BLIEDEMAKER is het hotel Continental opnieuw geopend. Perfect op tijd zoals gepland nl. op 16 juni 2019. Het is een grote meerwaarde voor De Panne en meer in het bijzonder voor de Dumontwijk.  Ongeveer 3 milj investeringen zijn nodig geweest voor de eerste fase van ongeveer 40 hotelkamer (met ontbijt maar geen restaurant). Via crownfunding van de Groep Caenen Capital Fund kan iedereen mee investeren. De uitbating gebeurt door de groep C-Hotels. Zij baten ook andere hotels uit aan de Kust en te Brugge.

Ann van het vroegere bekende restaurant Lotus

Bij ons avant-première bezoek zondagmiddag waren we aangenaam verrast Ann van de vroegere Lotus te ontmoeten in de receptie (dit zit blijkbaar in haar bloed, haar zoon doet de receptie in de Ibis).
De ontvangstruimte is zeer ruim en geeft uit op een terras buiten . Zeer mooi bemeubeld en gedecoreerd.

Inkomhall

Receptie

Receptie

Receptie

Receptie

Receptie

Receptie

Binnenterras met op het uiteinde de “balzaal”

De achterliggende “balzaal” biedt ruime mogelijkheden voor de tweede fase nl nog extra kamers en een parking (deze achterbouw is NIET beschermd). Ook gemakkelijk toegang voor auto’s via de uit/ingang op de Bonzellaan (dus momenteel heeft hotel nog geen eigen parking)
Lees Open Monumentendag 2016>>>

Achterzijde van gebouw. Mooi geïsoleerd en geschilderd

Dan maar even rondneuzen in de 3 mooie zalen (voor ontbijt of consumptie)

Ook aan de kindjes werd gedacht.

Dan heeft Ann ons de slaapkamers getoond. Alle identiek (40) maar sommige met verbindingsdeur zodat families welkom zijn.

Gang eerste verdieping

Mooi. Tapijt lijkt oud maar is nieuw.

Standaardkamer

Oei, plots een bekende toerist van de KBC

Dan maar een lekkere Karmeliet drinken (prijzen zijn gewone prijzen zoals ook deze van de kamers). We voelen ons hier direct thuis.

Geschiedenis:
Het grote Hotel Continental Osborne in de Duinkerkelaan werd geopend in 1904. Het was ook ontworpen door architect Albert Dumont zoals het Hotel Terlinck. Hotel stond in het begin van de 20ste eeuw beschreven als een hotel met alle comfort [stromend water, telefoon, elektriciteit en een voortreffelijk restaurant..]. Dit hotel werd later in de jaren 50 uitgebaat voor een liberale mutualiteit door de grootvader Georges Demol van Mehdy Bouassida en Audrey Baelen, de huidige uitbaters van het Cecil hotel. Georges was een zeer gedreven man, hij was ook medestichter van het Panne-Instituut. Zijn dochter Arlette Demol, is thuis geboren in de toenmalige cinema Minerva, waar nu de Casa is.
Later is dat hotel aangekocht geweest door een socialistische mutualiteit. Ik heb voor deze kinderen regelmatig gidsbeurten gedaan in de dichtbijzijnde Houtsaegerduinen. De kindjes (lager onderwijs) waren verplicht van hun botjes aan te doen zodanig dat ze geen zand zouden meebrengen naar hun home. Maar niets was minder waar. Ik had steeds zandrolspelletjes zodanig dat ze met hun botten vol met zand terugkwamen. 

Uit “NUUS DE PANNE” door Freddy Penel

Uit “NUUS DE PANNE” door Freddy Penel

C-Hotels?
Een jaar terug besloten vier West-Vlaamse ondernemers hun krachten te bundelen en zo een nieuw hotelconcept (C-Hotels) in de markt te zetten. Het viertal bestaat uit Xavier Vercaemst, Inge Decuypere, Jan Dobbelaere en Stefanie Surmont. Zij runnen vandaag een zevental hotels, en nu komen er daar nog twee bij. Zaaien om op termijn te oogsten, zoals het echte ondernemers past.
C-Hotels heeft de ambitie een groep kwaliteitshotels aan te bieden langs de hele Belgische kust. Het motto luidt: comfortabel verblijven aan zee tegen een aanvaardbare prijs. Tot de groep behoort het gerenommeerde viersterren-hotel Andromeda en Hotel Burlington in Oostende, Hotel Excelsior en Aparthotel Zeegalm in Middelkerke, Aparthotel Zon en Zee in Westende en Hotel Helios in Blankenberge. Comfortabel en democratisch, stedelijk en trendy zijn de modewoorden. Daar kwam vorig jaar ook nog het succesrijk gelanceerde Upstairs Hotel (96 kamers) bij in Oostende.
C-Hotels gaat nu nog een stap verder en investeert alweer in twee nieuwe hotels. Naast het nieuwe viersterren-hotel Cocoon in Oostende, telt ook De Panne er een nieuwe telg bij: C-Hotels Continental. Naast de opstart van deze twee hotels, wordt ook het bestaande C-Aparthotel Zeegalm uitgebreid tot een volwaardig hotel met 20 nieuwe kamers, een nieuw receptiegebouw en een uniek natuurzwembad. Deze uitbreidingen kaderen perfect in de ambitieuze groei die de groep voor ogen heeft.
Concreet betekent het dat C-Hotels in de zomer van 2019 zal doorgroeien van 430 kamers naar 550 units. De West-Vlaamse hotelgroep telt een honderdtal medewerkers.

Voor C-Hotel De Panne zijn 3 vaste medewerkers. Het kuisen en de kamers klaarmaken wordt uitbesteed.

We wensen deze nieuwe uitbating veel succes.
In een volgende DE BLIEDEMAKER zullen we het hebben over de andere hotels van de Dumontwijk.
Er zijn er nog 6 actief als hotel! (Park, Iris, Ambassadeur, villa Escale, villa Anita, Continental…). Hoeveel zouden er nog geweest zijn indien de wijk niet beschermd zou geworden zijn?

 

Complex Zeepark ook van Groep Caenen Capital Fund nv

Over DE BLIEDEMAKER

"Teruggespoelde" echte Pannenoar sinds 1993. Vroeger burgerlijk ingenieur bij ELECTRABEL, nu zelfstandig natuurgids. Het e-mail krantje DE BLIEDEMAKER is gestart in september 2005
Dit bericht werd geplaatst in Varia. Bookmark de permalink .

Een reactie op Hotel Continental is heropend in volle glorie

  1. Johny Recour zegt:

    De Continental is een stuk erfgoed van De Panne. In 1946-47 hebben mijn grootmoeder en moeder er nog gewerkt. En ooit zat ik heel toevallig naast Arlette Demol op een vliegtuig vanuit Engeland. En de Minerva dat waren in mijn jonge jaren de Hollywoodilfms, ook al in cinemascope.
    In de City waren het Franse en Duitse films (Conny Froboes is er ooit nog live komen optreden)
    en de Vieux Bruxelles dat waren de Franse policiers in zwart wit. Lang geleden allemaal maar zoals ze in Engeland zeggen “Living history”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.