Plopsa Hotel is klaar

Zicht vanuit een loge op derde verdieping

Vandaag was het Plopsa Hotel te bezichtigen voor iedereen. Je moest er wel snel bij zijn. Ingevolge Corona was maar een beperkt maximum aantal toegelaten (ik denk 150 en gespreid over de tijd). Dus de reserveringslijst was rap vol naar ’t schijnt.
Maar niet wanhopen binnen 2 weken, vanaf 24 oktober, opent het hotel officieel. Vanaf dan kan iedereen de diverse zalen en bars bezoeken. Het hotel zal het hele jaar open zijn voor het publiek tezamen met Plopsaqua en Mayaland. (natuurlijk ook het outdoor park op WE en vakanties (gratis voor Pannenaars )

Hieronder enkele foto’s van mijn rondgang.
Overal herkennen we de theaterstijl verbonden met het park. De kinderen zullen zot worden maar ze zullen dit bezoek nooit vergeten. De ouders en de grootouders zullen wat armer worden in hun portemonnee. Maar dat is overal zo in die themahotels aan de grote parken (vb Disneyland). Alhoewel 117 luxe kamers is het dus geen concurrentie voor de hotels in de streek die wat verder afgelegen zijn en wat goedkoper. Daar zijn ook hotels die nu reeds themahotel zijn en samenwerken met Plopsaland. Voor alle soorten publiek moet er iets zijn. Een groot voordeel is dat door dat hotel Plopsaland nu het ganse jaar zal open zijn en dus ook de andere hotels in De Panne zal bevruchten.
Naast het hoofdthema, de kinderen, richt men zich ook duidelijk tot de zakenwereld. De MICE markt (=Meetings, Incentives, Conferences and Exhibition). Hiervoor zijn een 4-tal zalen van verschillende grootte naargelang de doelgroep. De cursisten zullen er niet om geven om in een Plopsa-kamer te slapen. Deze zijn alle ruim en voorzien van alle moderne faciliteiten. Het mooiste zaaltje wordt wel het Alberic Florizoone zaaltje. Prima geschikt om bestuursvergaderingen voor bedrijven te organiseren. Er is ook een grote zaal, genoemd naar de ontwerper van het hotel Piet De Koninck, met 350 plaatsen en keuken. Hier kunnen grote tentoonstellingen, modeshows, seminaries, jobdagen georganiseerd worden. Neem hiervoor contact op met de hotel manager Mathieu.Maertens@plopsa.be.
Maar ik vind persoonlijk één van de grote meerwaarden van het hotel dat men nu in de theaterzaal nu nog meer optredens zal kunnen organiseren vermits de acteurs en het publiek na de voorstelling kunnen blijven slapen. De theaterzaal staat aan de top van de beste grote theaterzalen van België qua techniek.
Parking onder het hotel.
Er zal dus wel één en ander veranderen in de streek door dat hotel.
Prijskaartje: 25 milj. euro (vergelijk met ons nieuw Marktplein 1,5 mil euro).
In 2021 wordt verder 75 milj. euro geïnvesteerd in Plopsa De Panne, ondermeer voor de Xtreme Spinning Coaster. Allemaal veel werkgelegenheid.

Bovenstaande iPhone impressies zijn niet professioneel maar alleen bedoeld voor een eerste indruk.
Veel beter kijkt u op de website van Plopsaland. Daar kunt u ook een kamer reserveren Lees>>>

Voor een 50-tal jobs in het hotel kunt u terecht op>>>

FELICITATIES AAN STEVE VAN DEN KERKHOF EN ZIJN TEAM.

Over DE BLIEDEMAKER

"Teruggespoelde" echte Pannenoar sinds 1993. Vroeger burgerlijk ingenieur bij ELECTRABEL, nu zelfstandig natuurgids. Het e-mail krantje DE BLIEDEMAKER is gestart in september 2005
Dit bericht werd geplaatst in Varia. Bookmark de permalink .

3 reacties op Plopsa Hotel is klaar

 1. Johny RECOUR zegt:

  Ik vinden het een schone geste en een eerbetoon dat er een Alberic Florizoone zaaltje zal zijn want zonder hem zou er nu geen Plopsaland zijn op die plaats.

  • Juist Johny. Dat respecteert de directie van PLOPSALAND. Regelmatig maken zij een positieve hint naar de vroegere MELI.
   Maar ja de tijden zijn veranderd. Ik vraag me af of de huidige jeugd zich nog zou amuseren in de MELI speeltuin van in onze jeugd.
   Wij (ik 78) worden oude mensen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.