Evaluatie SAFE-summer Deel 3/3

Dit artikel is geïntegreerd in het totaal artikel. Lees>>>>

Over DE BLIEDEMAKER

"Teruggespoelde" echte Pannenoar sinds 1993. Vroeger burgerlijk ingenieur bij ELECTRABEL, nu zelfstandig natuurgids. Het e-mail krantje DE BLIEDEMAKER is gestart in september 2005
Dit bericht werd geplaatst in Achitectuur, Stedenbouw, Toerisme. Bookmark de permalink .

2 reacties op Evaluatie SAFE-summer Deel 3/3

 1. Johny RECOUR zegt:

  Volwassen fietsverkeer heeft zoals eerder geschreven niets van doen tussen dijkwandelaars te voet met of of zonder kinderwagen. Wie een rijwiel bestuurt valt onder artikel 2.15.1 van de wegcode ook op de Zeedijk..En toch wordt het “stapvoets” toegelaten met of zonder belgerinkel. De genomen maatregelen kunnen alleen maar als zeer positief beschouwd worden in deze barre tijden. Wanneer de zebrapaden echter volledig verdwijnen vervalt ook de wegcode plicht om over te steken wanneer een zebrapad voorzien is op max 30m afstand. Gooit Politie Westkust de wegcode
  weg in functie van Safe Summer arrangementen ?

  • Zeedijk sinds mijn jeugd altijd en overal (alle kustgemeenten) ook toegelaten voor fietsers. Aan alle rampen staat ook een bord “fietsers toegelaten”. De te drukke Zeedijk is maar een klein percentage t.o.v. de totale tijd dat fietsers kunnen genieten van de Zeedijk. DUS.
   Het fietsverkeer is in DP de laatste jaren enorm aan het stijgen. Vandaar zou een // fietsroute aangewezen zijn (zie voorstel deel 2)
   Ik ken de wegcode onvoldoende om te weten of zebrapaden verplicht zijn in zone 30 km/h. In 1 van de eerste ontwerpen van de nieuwe Zeelaan-Bad was ook voorzien om overal te kunnen oversteken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.