Evaluatie Summer Safe – Deel 2/3

Dit artikel is geïntegreerd in het totaal artikel. Lees>>>>

Over DE BLIEDEMAKER

"Teruggespoelde" echte Pannenoar sinds 1993. Vroeger burgerlijk ingenieur bij ELECTRABEL, nu zelfstandig natuurgids. Het e-mail krantje DE BLIEDEMAKER is gestart in september 2005
Dit bericht werd geplaatst in Evenement, Gemeente Politiek, Stedenbouw, Toerisme, Verkeer. Bookmark de permalink .

9 reacties op Evaluatie Summer Safe – Deel 2/3

 1. Johny RECOUR zegt:

  Over het algemeen zijn de genomen maatregelen mijns inziens positief tot meer dan positief. De planché voor gocars is zeker een uitstekend initiatief. Destijds was de linkerkant van de Zeedijk vanaf Geitenweg een heel stuk voorbehouden voor gocars en fietsers. Er stond zelfs bij momenten een politieagent. Fietsers die laveren tussen de wandelaars op de Zeedijk horen daar helemaal niet thuis. Als je wil genieten van de Zeedijk, het strand en de zee, ga te voet. Idem voor wie wil genieten van het zeezicht. In plaats van de witte kabines systematisch te doen verdwijnen en er
  naast de terrassen op het strand nog eens luie op zijn buitenlands geschoolde “strandbars” te laten neerpoten, ga met je voeten in het zand zitten, ruik de zee en stop het onnodig overbodig nooit genoeg luxe gedoe.De Zeedijk zou moeten een wandelweg bij uitstek zijn voor mensen te voet
  waarbij alleen geduwde kinderwagens door ouders en grootouders worden toegelaten.

  • Niet akkoord met “geen volwassen fietsers” op de Zeedijk. Ik ben omzeggens een dagelijkse klant. Op alle Zeedijken (toch zeker tot Ostende) mag je normaal fietsen. Ook altijd zo geweest.
   Fietsers NA de wandelaars zijn weinig storend. Indien veel volk kan je dan maar stapvoets fietsen. Natuurlijk niet voor coureurs. De doorgaande fietsers hebben in DP weinig alternatieven om parallel met de Zeedijk te fietsen (toch zie mijn voorstel)

   • Johny RECOUR zegt:

    Kom eens naar Brugge en zelfs op de Burg, zo’n plein, de blinde Ezelstraat, de Breydelstraat, en zoveel meer, zijn er die continu belletjetrek doen. Op de Zeedijk heb ik toch al meerdere keren meegemaakt dat fietsende koppels zich stoorden aan de wandelaars. Teken een fietsstrook af en dan heeft wandelaar en fietser die zijn tweewiel niet kan missen, recht van klappen maar vermijd niet langer gemengd verkeer. Volgens de wegcode is een fiets een voertuig dacht ik en wie ermee rijdt moet ook de wegcode in acht nemen..

 2. Wim Janssens schepen openbare werken zegt:

  Mooi artikel José met een gedetailleerde analyse. We zijn ons bewust van de minpuntjes, ‘t moest ook allemaal rap-rap gebeuren. Dus gaan we moeten lessen trekken voor volgend jaar.
  We doen zeker voort !

 3. Noel Hoste zegt:

  Weer een flinke boterham José. Wat de maatregelen tegen de zeespiegelstijging betreft gaat mijn voorkeur uit naar het ongemoeid laten van de natuurlijke duinvorming op het strand. Het was doodzonde zoals in het voorbije voorjaar de nieuwe strandduinen weer werden platgewalst. Indien “men” dit niet wil, zullen we later ongetwijfeld weer onze toevlucht tot beton moeten nemen. Is dat beter? Ons strand is breed genoeg om in de zomermaanden stranduitbating mogelijke te maken voorbij die strandduinen. Het mooiste voorbeeld is voor mij nog steeds Noordwijk aan zee.

 4. Michel Ollevier zegt:

  Persoonlijk mogen voor mij de vaste cabines blijven staan zoals reeds meer dan 100 jaar. Ze kunnen eventueel terug wat lager komen zoals vroeger. Dan is het open zicht ook opgelost.

  • Dat is terecht uw mening Michel. Het heeft zoals alles voor- en nadelen. Voordeel: de cabinetoeristen hebben meer privacy. Nadeel de strandterrassen en de wandelaars op de Promenade zien de zee en de mooie rolcabines moeilijk. Zou al veel helpen op ze wat te verschuiven zodanig dat open plaatsen komen waar doorkijk gewenst is. Nu slordige opstelling. Voor mij mogen de belachelijk lage belastingen ook omhoog en betere controle op het uitdoofbeleid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.